واریس

واریس بیماری است كه در طی آن دیواره ی وریدها(سیاهرگ ها) دچار تورم و برآمدگی پیاز مانند می‌شوند. این مشكل به طور عمده در دیواره ی وریدهای قسمت تحتانی ساق پا دیده می‌شود. هر ورید یا سیاه‌رگ دارای دریچه‌های كنترل كننده جریان خون است. واریس هنگامی ‌رخ می‌دهد كه این دریچه‌ها دچار نارسایی شده باشند و به فعالیت طبیعی خود ادامه ندهند.

varis1.png

علت ایجاد واریس و رگ‌های عنکبوتی

انواع رگ‌هایی که در پاها موجود هستند عبارتند از:

  • رگ‌های فمورال یا عمقی
  • رگ‌های سافنوس یا سطحی که نزدیک به سطح پوست قرار دارند.

اغلب جریان خون به قلب، توسط رگ‌های فمورال و اندکی توسط رگ‌های سافنوس انتقال می یابد. این رگ‌های سافنوس و فمورال، در نقاط مختلف پا به یگدیگر متصل هستند.

زمانیکه فرد در حالت ایستاده قرار دارد، فشار عضلات پا، به رگ‌های فمورال فشار آورده و باعث بالا رفتن خون در پاها به سمت قلب می‌گردد. اما در حالتیکه عضلات در حالت منبسط قرار دارند، خون می‌تواند به سمت پایین جریان یابد که وجود دریچه‌هایی درون رگ‌ها از این عمل جلوگیری می‌کند. همکاری فعالیت عضلات و این دریچه‌های معروف به لانه کبوتری، همواره جریان خون را درون سیاهرگ‌ها به سمت بالا نگه می‌دارد.

هر موقع این دریچه‌ها دچار مشکلاتی شوند، خون می‌تواند به سمت پایین جریان یافته و فشار برگشتی خون، به این دریچه‌ها بیشتر آسیب رسانده و باعث ایجاد رگ‌های واریسی می‌گردد.

varis11.png
رگ‌های عنکبوتی یا رشته ای با رگ‌های واریسی متفاوت هستند. رگ‌های عنکبوتی معمولاً بسیار نزدیک سطح پوست قرار داشته و معمولاً به رنگ‌های قرمز، آبی یا ارغوانی با قطر 1 تا 2 میلی‌متر می‌باشند. رگ‌های عنکبوتی، به عنوان بیماری خطرناک در نظر گرفته نمی‌شوند ولی می‌توانند دردناک باشند. در حالیکه رگ‌های واریسی عموما در عمق پوست و به رنگ پوست یا سبز مایل به آبی هستند و بیش از 2 میلی‌متر قطر دارند. رگ‌های واریسی از رگ‌های عنکبوتی خطرناک تر بوده و می‌توانند دردناک و نشانه ناتوانی پمپاژ خون پا باشند.

در برخی موارد، عدم حضور یا ضعف دریچه‌های رگ‌ها که از بازگشت جریان خون به قلب جلوگیری می‌کند، ممکن است باعث جریان ضعیف خون شود. در موارد دیگر، ضعف در دیواره‌های رگ می‌تواند باعث جمع شدن خون شود.

در مواردی که کمتر معمول است، واریس به علت بیماری‌هایی مانند فلبیت (التهاب رگ‌ها) یا ناهنجاری‌های مادرزادی رگ‌ها ایجاد شود. بیماری‌های وریدی به‌طور کلی پیشرونده هستند و نمی‌توان کاملاً از آن‌ها جلوگیری کرد. با این وجود، در برخی موارد، پوشیدن جوراب‌های محافظت‌کننده و حفظ وزن نرمال و ورزش منظم می‌تواند مفید باشد.

علائم واریس

varis2.png

علائم ابتدایی وریدهای واریسی بسیار شایع است. رگه‌هایی با ظاهر نامناسب و معمولاً بر روی پاها ممکن است همراه با درد، سوزش، تورم و یا در اطراف رگ‌های بزرگ بروز کند. علائم معمولاً در هوای گرم و پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت بدتر می‌شوند. با راه رفتن و استراحت دادن به پاها و بالا قرار دادن آن علائم بهتر خواهد شد. در بعضی موارد حتی می‌تواند تورم و تغییر رنگ ایجاد کند. در موارد شدید رگ‌ها به طور قابل توجهی خونریزی می‌کنند و زخم‌هایی در محل شکل می‌گیرند. بعضی از افراد ممکن است از احساس درد ناخوشایند و فشار روی وریدهای واریسی شکایت کنند.

درمان واریس

برای تعیین روش درمان مطلوب باید علل و میزان گستردگی بیماری کاملاً مشخص شود. پزشک شما در قدم اول با معاینه و در مراحل بعد با استفاده از سونوگرافی و تست های تشخیصی ویژه به این مهم دست خواهد یافت و براساس نتایج حاصل برنامه درمانی را مشخص کرده و یکی از راههای زیر را انتخاب می کند. 

varis5.png

1- جورابها یا بانداژهای طبی 
انواع و اندازه های متفاوتی دارند. کارایی آنها بستگی به انتخاب دقیق برحسب شدت بیماری توسط پزشک مجرب دارد. گاهی پوشیدن جوراب یا استفاده از بانداژ بدون تجویز پزشک وضع را بدتر و عوارض خطرناک بوجود می آید.
جورابهای  طبی بسته به میزان فشار وارده در قسمت مچ پا طبقه بندی می شوند. معمولا میزان فشار جوراب به صورت یک دامنه ذکر می شود برای مثال 25-35 میلی متر جیوه، این توصیف بیانگر فشار حداکثری 35 در ناحیه مچ و فشار حداقلی 25 در بالاترین ناحیه تحت پوشش جوراب است.

varis6.png
2- اسکلروتراپی
در این روش با تزریق محلولی به رگ سبب از بین رفتن آن و درمان رگ های واریسی پر پیچ و خم و با عود مکرر می شود این روش به صورت سرپایی بوده و انجام آن بسیار ساده تر و کم هزینه تر از جراحی واریس می باشد؛ به این صورت که پزشک متخصص قلب و عروق، دارو را به عروق خونی یا عروق لنفاوی تزریق می‌کند و سبب کوچک شدن آن ها می‌شود.
برای اکثر بیماران درد ناشی از تزریق قابل تحمل است و نیازی به بی حسی نمی باشد. موقع تزریق احساس کمی سوزش طبیعی است. پس از تزریق، سریعاً بانداژ رگ انجام می شود که باعث می شود کبودی و سایر عوارض به حداقل برسد. این تکنیک معمولاً به عنوان یک روش درمانی موثر برای رگ‌ های واریسی کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

3- درمان با لیزر 

لیزر درمانی ساده در خارج از پوست انجام شده و رگ‌های عنکبوتی زیر سطح پوست را درمان می‌کند. گرمای لیزر رگ مبتلا را از بین برده و آن را تبدیل به یک بافت اسکار می‌کند. این بافت اسکار رگ را می‌بندد و رگ بسته‌شده از مسیر خونرسانی خارج شده و می‌میرد.

varis7.png
varis3.png
4- درمانهای جراحی
انجام عمل جراحی برای درمان سیاهرگ‌های واریسی پا را یک فرایند یک روزه در نظر بگیرید اما اگر هر دو پای خود را عمل کردید باید یک شب هم در بیمارستان بستری شوید. عمل جراحی درمان سیاهرگ‌های واریسی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.
جراح برای دسترسی به سیاهرگ واریسی یک شکاف در کشاله ران و پشت زانوی شما ایجاد می‌کند. سپس سیاهرگ مبتلا به واریس را در قسمت بالایی پا مسدود کرده تا جریان خون نتواند از آن عبور کند. سپس جراح از طریق شکاف پشت زانو یک سیم نازک وارد سیاهرگ واریسی می‌کند.
مهم‌ترین دلیل برای انجام عمل جراحی رگ‌های واریسی نامناسب بودن سیاهرگ مبتلا برای انجام درمان به روش لیزر اندوونئوس است.

 

مشاوره آنلاین
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است.ما اینجا هستیم تا به شما در شناخت مشکلات و اختلالات اصلی ترین اندام حرکتی بدن به شما خدمات مشاوره کارشناسان مرکز پاپزشکی را ارائه دهیم.

مشاوره با ما

درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند.

فروشگاه سلامت نسخه

فروشگاه محصولات سلامت نسخه ارائه دهنده انواع اورتز،پروتز، صندل، کفش و کفی طبی است و متناسب با انواع بیماری ها و اختلالات شناخته شده در پا و مشکلات اسکلتی- عضلانی مربوط به راستای قامت هر فرد شامل انواع کمربند ها، زانو بند و بریسهای طبی است که آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.
noskheh.jpg
آدرس مرکز :<br> تهران،خیابان ملاصدرا<br>ابتدای شیرازی شمالی،<br>شماره 154
آدرس مرکز :
تهران،خیابان ملاصدرا
ابتدای شیرازی شمالی،
شماره 154
ساعات کاری مرکز :<br>  8 صبح تا 8 شب <br>
ساعات کاری مرکز :
8 صبح تا 8 شب