درد سیاتیک درد عصب است که به خاطر تحریک عصب سیاتیک ایجاد می شود. عصب سیاتیک ایجاد می شود. عصب سیاتیک طویل ترین عصب بدن است. این عصب از ناحیه کمری شروع و تا انتهای اندام تحتانی امتداد دارد. درد سیاتیک معمولا در قسمت تحتانی کمر پشت ران و گاهی پشت ساق احساس می شود. درمان سیاتیک بستگی به علت ایجاد و شدت درگیری دارد در بیشتری موارد معمولا بدون روش های غیر جراحی درمان پذیر است اما افرادی که دچار عدم کنترل دفع با ضعف در اندام تحتانی شوند ممکن است برای درمان نیاز به جراحی داشته باشند.
درد به صورت انتشاری است و از کمر و لگن شروع و به پا انتشار می یابد.
می تواند باعث ایجاد علائم سیاتیک شود.
ریسک فاکنورها:
بعضی ریسک فاکتور ها می تواند باعث بروز سیاتیک شود:
درمان اولیه برای سیاتیک استراحت است. (برای استراحت بهتر است یا به پهلو بخوابید و بالشی بین زانوها قرار دهید و یا حالت طاق باز خوابیده و بالشی زیر زانو ها قرار دهید.)
در صورت وجود اختلالات ساختاری استفاده از کفی و کفش مناسب می تواند به کاهش فشار روی عصب سیاتیک در مهره ها کمک
می کند.
در صورت عدم درمان و کاهش درد بهتر است توسط پزشک معاینه شوید تا درمان های تخصصی تر برای شما تجویز گردد.
دارو درمانی:
داروهایی که ممکن است برای درمان ساتیک تجویز شود شامل:
فیزیوتراپی:
بعد از بهبود درد حاد, پزشک یک دوره توانبخشی, فیزیوتراپی برای پیشگیری از درد های آتی و بهبود علائم تجویز می کند, که شامل ورزش برای اصلاح ساختار, تقویت عضلات و بهبود انعطاف پذیری می باشد.
تزریق استروئید:
در بعضی موارد, پزشک ممکن است داروی کورتیزوئید در محل تزریق کند, این دارو به کاهش درد و کنترل التهاب اطراف عصب کمک می کند. تاثیر آن تا چند ماه ماندگار است. تعداد دفعات تزریق آن محدود است زیرا بر اثر تزریق زیاد عوارض دارویی جدی می تواند برای فرد ایجاد شود.
جراحی:
اگر سایر درمان ها موثر نباشند و درگیری عصب باعث ضعف عضلانی, کاهش کنترل دفع و ایجاد اختلال در فعالیت های روزمره شود, جراحی به عنوان روش درمان نهایی برای فرد تجویز می شود.