درمان پیچ خوردگی مچ پا و پارگی رباط با فیزیوتراپی

پیچ خوردگی مچ پا

پیچ خوردگی مچ پا یکی از شایعترین آسیب های ناحیه مچ پا است که می تواند بسیار دردناک باشد و روی زندگی فرد تاثیر بگذارد. مکانیزم این آسیب چرخش مچ پا به داخل یا خارج در حین راه رفتن و یا دویدن است که می تواند منجر به اسیب بافتهای نرم و رباطهای مچ پا شود. رباط ( لیگامنت) بافت بسیار محکمی است که متشکل از چندین رشته محکم است و ساختار طناب مانندی دارد.

پارگی رباط صلیبی قدامی ACL

علائم پیچ خوردگی مچ پا

  • پیچ خوردگی مچ پا می تواند منجر به پارگی جزئی یا کامل یک لیگامنت و یا رباط نگه دارندهء مچ پا شود. هنگامی که لیگامنت پاره می شود. روی پایداری مچ پا تاثیر می گذارد.
  • میزان پایداری مچ بستگی به شدت و میزان پارگی دارد. معمولا هنگامی پیچ خوردگی اتفاق می افتد, که فرد روی پای خود فرود می آید و یا درحال دویدن است. به دنبال آن درد شدیدی روی ناحیه بیرونی مچ پا احساسا می کند. که با صدای "تق"یا "شکستگی" همراه است.
  • اگر فرد بتواند روی پای آسیب دیده راه برود احتمال اسیب جدی کمتر می شود. اما حتی در این صورت هم نباید به فعالیت خود ادامه دهد.
  • علائمی مانند ورم, درد مچ پا و بورسیت می تواند در نتیجه پارگی عروق خونی ایجاد شود.

علل پیچ خوردگی مچ پا

از دلایل شایع پیچ خوردگی مچ پا می توان به:

  • شایع ترین علت پیچ خوردگی مچ پا پرونیشن بیش از حد است. زیرا باعث می شود هنگام راه رفتن پای فرد بیش از حد طبیعی دچار چرخش شود.
  • اختلالات ساختاری و بیومکانیکی در پا باعث کاهش سطح تماس مفصلی و کاهش حس عمقی مفصل می شود و روی پایداری و ثبات مچ تاثیر منفی خواهد داشت.
  • ضعف عضلات مچ پا, عضلات مچ حمایت کننده مفصل هستند به دنبال ضعف عضلات حمایت مفصل کاهش می یابد.
  • کفشهای پاشنه دار (پاشنه بلند) به طور موثری باعث کوتاهی تاندون آشیل می شود. هنگامی که فرد از کفشهای تخت استفاده می کند تاندون آشیل تحت تنشن اضافه قرار می گیرد و می تواند منجر به پیچ خوردگی مچ پا شود

راه کارهای درمانی

برای درمان موثر باید هر چه سریعتر عواملی را که ممکن است باعث پیچ خوردگی مچ پا شوند را باید درمان کرد.

  • درمان یا رژیمی را تا قبل از تشخیص دقیق و درست انجام ندهید.
  • در بیشتر موارد کفی (ارتز) به پای فرد ثبات می دهد. آنها حرکات جانبی پا را هنگام راه رفتن کاهش می دهند. بنابراین از پیچ خوردگی پا پیشگیری می شود.
  • تئوری (نظریه) I.C.E باید به ترتیب استراحت, استفاده از یخ, فشردگی (بانداژ) و بالا نکه داشتن انجام شود.
  • به کارگیری یخ در ناحیه مورد نظر به صورت مستقیم و یا استفاده متناوب از کیسه های سرما و گرما باعث سرعت بخشیدن یه روند بهبودی می شود.
  • زمان بهبودی بین 3-7 هفته است اگرچه ورم ممکن است چند ماه و جود داشته باشد. در موارد شدید برای تاندونهای اطراف مفصل مچ پا ضرورت دارد.
مشاوره آنلاین
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است.ما اینجا هستیم تا به شما در شناخت مشکلات و اختلالات اصلی ترین اندام حرکتی بدن به شما خدمات مشاوره کارشناسان مرکز پاپزشکی را ارائه دهیم.

مشاوره با ما

درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند.

فروشگاه سلامت نسخه

فروشگاه محصولات سلامت نسخه ارائه دهنده انواع اورتز،پروتز، صندل، کفش و کفی طبی است و متناسب با انواع بیماری ها و اختلالات شناخته شده در پا و مشکلات اسکلتی- عضلانی مربوط به راستای قامت هر فرد شامل انواع کمربند ها، زانو بند و بریسهای طبی است که آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.
noskheh.jpg
آدرس مرکز :<br> تهران،خیابان ملاصدرا<br>ابتدای شیرازی شمالی،<br>شماره 154
آدرس مرکز :
تهران،خیابان ملاصدرا
ابتدای شیرازی شمالی،
شماره 154
ساعات کاری مرکز :<br>  8 صبح تا 8 شب <br>
ساعات کاری مرکز :
8 صبح تا 8 شب